Türkiye’nin en ucuz ve en pahalı şehirleri.

Türkiye’nin en ucuz 4 şehri.

Türkiye’nin, 2017 yılı sonuçlarına göre, fiyat düzeyi endeksi en yüksek bölgesi 114.8 ile İstanbul, en düşük bölgesi ise 93.5 ile Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu endeks değerleri, İstanbul’un Türkiye ortalamasına göre yüzde 14.8 pahalı, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan’ın ise yüzde 6.5 daha ucuz olduğunu gösteriyor.

Tombik

TÜİK’in Bölgesel Satınalma Gücü Paritesi (BSGP) 2017 çalışması; Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Türk Lirası (TL)’nın satın alma gücündeki farklılıkların belirlenmesi amacı ile gerçekleştirildi. Çalışmada, ayrıntılı olarak tanımlanmış ortak bir mal ve hizmet sepeti kullanılarak bölgesel fiyat düzeyi endeksleri elde edildi.

Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre, İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey detayında üretilen endeksler ile farklı bölgelerdeki fiyat düzeylerinin karşılaştırılmasına imkan sağlandı. Bir bölgenin fiyat düzeyi endeksi, 100´den büyük ise bu bölge Türkiye ortalamasına göre “pahalı” ve 100’den küçük ise bu bölge Türkiye ortalamasına göre “ucuz” oluyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks