Türkiye’nin gündemine oturan 115 hamile çocuk ile ilgili kayıtlar.

Kanuni Sultan Suleyman Dogumhastanesi'nde 18 yas alti kayda alinmayan gebelikleri ortaya cikaran sosyal hizmetler gorevlisi Iclal Nergiz

Skandalı ortaya çıkaran hastane personeli: Yılda 450-500 hamile çocuk geliyor.

Türkiye’nin gündemine oturan 115 hamile çocuk ile ilgili kayıtların polise bildirilmediğini ortaya çıkaran hastane personeli İclal N., Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yılda, 18 yaşın altında ortalama 450-500 hamile çocuk geldiğini söyledi.

Türkiye’nin gündemine oturan 115 hamile çocuk ile ilgili kayıtlarıçocukln polise bildirilmediğini ortaya çıkaran hastane personeli İclal N. Hürriyet’e konuştu.

Tombik

115 çocuğun hamile olduğu tespit edildi… İşte o utanç listesi

Aynı hastanede Haziran 2012’den beri görev yaptığını söyleyen N. şunları anlattı: “Ailemden aldığım eğitim gereği mesleğimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. 9 Mayıs 2017’de hastanenin Sosyal Hizmet Birimi’nde görev almaya başladım. Olay önce, hastaneye gelen ve hamile olduğu anlaşılan 17 yaşındaki bir çocuğun raporu ve emniyete yapılması gereken bildirim yazısının olmaması ile ortaya çıktı. O gün benim yerimde nöbetçi olan N. D.’den gerekli evrakları istedim. Ancak bunlar verilmedi. Bu durumu tutanak altına aldık ve hastane yönetimine bildirdim. Bir süre sonra geçmiş ayları kontrol ederek eksik bir evrak olup olmadığını tespit etmek istedim. Ben bu birimde 2017’de göreve başladığım için 1 Ocak 2017- 9 Mayıs 2017 dönemini kontrol ettim. 2016 ve önceki yıllara bakamadım bile.”

‘TUTANAKLA İLGİLİ İŞLEM YAPILMADI’

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks