Türkiye’nin güney sınırlarına yasadışı geçişlerin ve terörist sızmalarının önlenmesi.

Kalınlığı 30 santimetre, sınır duvarı bitme aşamasına geldi.

Kalınlığı 30 santimetre, sınır duvarı bitme aşamasına geldi.

Türkiye’nin güney sınırlarına yasadışı geçişlerin ve terörist sızmalarının önlenmesi için inşa edilen sınır duvarında 564 kilometrelik etap tamamlandı.

Sınırları güvenliği için yapılan güvenlik duvarı projelerinde ilk adım Suriye sınırı olmuştu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını tamamladı. TOKİ, Suriye sınırında 564 kilometre uzunluğundaki duvarı bitirdikten sonra İran sınırında 144 kilometrelik sınır duvarının inşasına başladı. İran sınır duvarı da bitme aşamasına geldi. Şimdi de Hakkari Yüksekova’da Esendere Gümrük Kapısı ile Dolaylı Tepe arasındaki 43 kilometrelik hat üzerinde güvenlik duvarı inşa edilecek. Yapılan güvenlik duvarı, kulekollar ve güvenlik kapıları gibi projeleri Kilis’in Elbeyli ilçesi sınırına yaptığımız ziyarette inceledik, yetkililerden bilgi aldık.

Tombik

350 BİN BLOK YERLEŞTİRİLDİ

Suriye sınırında Asi nehrinin bulunduğu hat dışında kalan 711 kilometrelik sınır hattı 3 metre yüksekliğinde 2 metre genişliğinde 7 tonluk seyyar bloklar ile kapatıldı. Bu alana toplam 350 bin blok yerleştirildi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre güvenlik duvarının 200 kilometresi valilikler geriye kalan kısmı ise TOKİ tarafından yapıldı.

EN UZUN 3. DUVAR

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks