Türkiye’nin yeni yönetim modeli hayata geçirilmesi için yasal tüm adımlar tamamlanmış oldu.

Şimdi sıra icraatta.

Şimdi sıra icraatta.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinenin 16 üyesi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Meclis’te yemin ederek görevine başladı. Böylece Türkiye’nin yeni yönetim modeli hayata geçirilmesi için yasal tüm adımlar tamamlanmış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından dün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabine üyeleri TBMM Genel Kurulu’na gelerek yeminlerini etti. Böylece Türkiye’nin yeni yönetim modeli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, resmen hayata geçirilmesi için yasal tüm adımlar tamamlanmış oldu. Kabine üyeleri, Meclis Genel Kurulu’ndaki yeminleriyle görevlerine başlamış oldu. Cuma günü Cumhurbaşkanı’nın başkanlığındaki ilk kabine toplantısıyla da icraat dönemi başlayacak.

Tombik

KULİSTE YOĞUN İLGİ

Bakanların, TBMM’deki yeminleri öncesi Meclis kulisinde hareketlilik yaşandı. Milletvekilleri ve ziyaretçiler, yeni bakanları tebrik ederken, ziyaretçiler de yeni bakanlarla tokalaşıp bol bol fotoğraf çektirdiler. Bakanlar, Genel Kurul toplantı saati öncesi, içeri giriş yapacakları kapının dışında, muhalefet kulisi olarak adlandırılan bölümde beklediler.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı Milli Savunma Bakanı olarak yeni kabineye gönderen kuvvet komutanları da kendilerine ayrılan locadaki yerlerini aldılar. Meclis’in geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, Genel Kurul oturumunu açtıktan sonra ilk olarak yemin gününde yeminini edememiş milletvekillerini yemin için çağırdı. Kültür ve Turizm eski Bakanı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bu kapsamda yeminlerini ettiler. Meclis geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, TBMM’ye gönderdiği ‘bakanların atama kararı’na ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini okuttu. Durmuş Yılmaz, yeni sistemde bakanların Meclis dışından görevlendirilecekleri ve vekilliklerinin düşeceğinden dolayı, mevcutta milletvekili seçilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun milletvekilliklerinin göreve atandıkları 9 Temmuz itibarıyla sona erdiğini duyurdu. Yılmaz, ardından da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanları, genel kurul salonuna davet etti. Bakanlar salona girdiğinde kuvvet komutanlarının, oturdukları locadan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a el salladıkları görüldü. Yeni bakanlar, komisyon sıralarına oturarak isimlerinin okunmalarını bekledi. İlk yemini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay etti. Ardından tüm bakanlar alfabetik sırayla yemin ettiler.

Detaylr, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks