Turunçgil Uzun Antenli Böceği.

'Drakula' lakaplı böcek, fındık tarlaları için tehlike arz etmeye devam ediyor.

‘Drakula’ lakaplı böcek, fındık tarlaları için tehlike arz etmeye devam ediyor.

Anavatanı Uzakdoğu olan ‘Drakula’ lakaplı fındık dallarını kurutan ‘Turunçgil Uzun Antenli Böceği’nin karantinaya alınan Trabzon’daki fındık bahçesinde tehlike sürüyor.

Anavatanı Uzakdoğu olan ve bitki dünyasının kanseri olarak bilinen Turunçgil Uzun Antenli Teke Böceği, Trabzon’daki tehlikesini sürdürüyor. Esiroğlu Mahallesi’ndeki Büyükşehir Belediye Fidanlığı ve çevresindeki 2 kilometre alandaki bahçelerde görülen ‘Drakula’ lakaplı böcek ile ilgili geçtiğimiz günlerde çalışma yapılmıştı. Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü personelince bölgede yapılan survey çalışmasında söz konusu böceğin sesten etkilenerek fındık bahçelerindeki otların arasına gizlendiği belirlenmişti. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından karantina altına alınan bölgede birinci dönemde ilaçlama çalışması yapılırken, ‘Drukula’ lakaplı böceğin fındık dışındaki orman ağaçlarında görülmediği tespit edildi.

Tombik

Yumurtalarını bırakıp ömürlerini tamamlıyor

Karantina sahası içerisindeki orman ağaçlarında (çınar, kavak, söğüt, gürgen, akçaağaç ve karaağaç) yapılan survey çalışması sonucu, zararlıya ait herhangi bir belirtiye rastlanmamasına rağmen fındık ağaçlarında yapılan survey çalışmalarında ise fındıkların kök kısımlarında ergin çıkış deliklerinin meydana geldiği belirlendi. O dönemde kesilen birkaç fındığın kök kısmında larva zararlarının devam ettiği, böceğin fındık bahçesi içerisinde belirgin bir şekilde yerlerde ve dallarda görüldüğü tespit edilmişti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks