Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan.

Herkes onu bekliyordu! ULAK hizmete giriyor.

Herkes onu bekliyordu! ULAK hizmete giriyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Türkiye’nin ilk yerli ve milli baz istasyonu ULAK, 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü’nde Kars’ta hizmete alınacak. Böylece Türkiye’nin sektördeki yerini ULAK ile taçlandıracağız” dedi.

Bakan Arslan, 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’de telekomünikasyon sektörünün, 25 yıl önce internetin kullanılmaya başlanmasıyla yeni bir boyut kazandığına işaret eden Arslan, bakanlığının bağlı ve ilgili kurumlarının hızlı, kesintisiz ve güvenli hizmet sunabilmek için titizlikle çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Tombik

Arslan, internetin bugün “proje” olmaktan çıkıp, sosyal ve ekonomik hayatın hemen her alanına girdiğine dikkati çekerek, “İnternet, kalkınma ve büyümenin temel altyapılarından birisi haline gelmiş, neredeyse ekmek-su gibi temel ihtiyaçlarımızın arasına girmiştir. Hatta bazı ülkelerde internete erişim, temel insan haklarından birisi gibi kabul görmektedir.” diye konuştu.

Dünyadaki internet kullanıcı sayısının 4 milyarı geçtiğini, Türkiye’de ise bu sayının 55 milyon kişiye yaklaştığını ifade eden Arslan, her gün 1,5 milyon kişinin ilk kez internete girdiğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks