Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’yesığınan bazı Suriyeli aileler.

Suriyeli mülteciler kesin dönüş yapıyor.

Suriyeli mülteciler kesin dönüş yapıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’yesığınan bazı Suriyeli aileler, terör örgütlerinden temizlenen ülkelerine geri dönüş yapıyor.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu ve ellerinde “Teşekkürler Türkiye”, “Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk askerlerine teşekkür ediyoruz”, “Bizimle ekmeğini ve suyunu paylaştığı için Türk milletine teşekkür ederiz” ve “Ülkemize gitmemize izin verdiğiniz için teşekkürler” yazılı dövizlerle Öncüpınar Konaklama Tesisleri Göç İdaresi Müdürlüğüne gelen 200 Suriyeli, işlemlerin ardından minibüslerle ülkelerine gönderildi.

Tombik

Göç İdaresi Kilis İl Müdürü Hasan Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel müdürlüklerince başlatılan “Gönüllü Geri Dönüşüm Programı” kapsamında 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle işlemlerini yaptıran ve bundan sonraki yaşamlarını Suriye’de sürdürmek isteyen 80 bin Suriyelinin Öncüpınar Gümrük Kapısı üzerinden ülkesine dönüş yaptığını söyledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks