Ulusal Kongre Partisi Lideri Muhammed Mustafa.

Türkiye ile ilişkiyi kes şantajı.

Türkiye ile ilişkiyi kes şantajı.

Ulusal Kongre Partisi Lideri Muhammed Mustafa, adını vermediği bir ülkenin Sudan’dan maddi yardım karşılığında Türkiye, Katar ve İran ile ilişkilerini kesmesini istediği ama reddettiklerini söyledi. Bu nedenle oklar iki körfez ülkesini gösteriyor. Türkiye’nin Sevakin adasını ihya etme çabası Abu Dabi ve Riyad’ı rahatsız etmişti.

Sudan’da geçen hafta çarşamba günü başlayan ve Ömer el-Beşir yönetimini hedef alan gösterilerin ardındaki motivasyona ilişkin nedenler arasında iktisadi kriz birinci sırada sayılırken, krizi fırsata çevirmeye çalışan güçlerin kimler olduğu da merak ediliyor. Sudan Milli Kongre Partisi Lideri ve Sudan Meclisi Dış İlişkiler Heyeti Başkanı Muhammed Mustafa’nın Sudan ve Katar basınında geniş yankı bulan açıklamaları, protestoları yönlendirmek isteyen güçlere ilişkin önemli ipucu verdi. Muhammed Mustafa, her ne kadar isim vermese de, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan’ın gizli ortakları İsrail ile birlikte Sudan’daki protestoları yönlendirme peşindeki güçler olduğuna dair güçlü deliller sundu. Öte yandan Sudan’daki gösterilerin belirli bir liderinin olmaması, protestoların yönlendirilmesini de kolaylaştırıyor.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks