Ünlü girişimci Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla.

Tesla ölümlü kaza sonrası otopilot ve batarya tasarımını savundu.

Ünlü girişimci Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla’ya ait bir otomobil ölümle sonuçlanan bir kazaya karıştı. Firma yetkilileri kaza sonrası yanan batarya ve otopilot özelliğini savunan açıklamalar yaptı.

Kaza sonrası çıkan yangında Model X bu hale geldi.

Tombik

Amerika Ulusal Araştırma Kurumu, geçtiğimiz hafta Tesla Model X’in karıştığı kaza hakkındaki soruşturmasını sürdürüyor. Kurul tarafından sürücü kontrollü otopilotun çarpışma anında bir şey yapıp yapmadığı ve bataryadan kaynaklandığı iddia edilen yangınla ilgili araştırmalar yapıyor. Tesla tarafından yapılan yazılı açıklamada da kurulun kaza araştırmasını eşi görülmemiş bir şekilde yaptığı dile getirildi. Şirketin Salı günü yayımladığı yazıda, ‘Başka herhangi bir kazada Model X’in böyle bir hasar seviyesine ulaştığını hiç görmedik’ ifadeleri yer aldı.

Tesla markalı araç kazada ilk olarak bariyerlere ve daha sonrasında iki araca çarparak paramparça oldu. Feci kazada aracın sürücüsü Wei Huang ağrı yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve aracın bataryası alev almıştı. Huang, götürüldüğü hastanede kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Kaza sonrası elektrikli araçlarda kullanılan bataryaların olası kazalarda yola açacağı felaketler hakkında tartışmalar başladı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks