Ürdün ve İsrail sınırına göç edenlerin sayısı 150 bine ulaştı.

150 bin kişi sınıra dayandı!

150 bin kişi sınıra dayandı!

Suriye’deki Sivil Savunma kaynaklarına göre, Esad rejimi ve destekçilerinin Dera operasyonu nedeniyle Ürdün ve İsrail sınırına göç edenlerin sayısı 150 bine ulaştı.

Öte yandan Türkiye saldırıları kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Suriye rejiminin Dera ve Kuneytra vilayetlerinde ilan edilen gerginliği azaltma bölgesini hedef alan saldırılarındaki artıştan büyük üzüntü ve endişe duyduklarını belirterek, “Bu insanlık dışı saldırıları şiddetle lanetliyoruz” dedi.

Tombik

Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin Dera operasyonu nedeniyle en az 150 bin sivil, Ürdün ve İsrail sınırına göç etmek zorunda kaldı.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, rejim ve destekçilerinin ülkenin güneybatısındaki Dera’ya düzenlediği şiddetli saldırılar, en az 150 bin sivilin Ürdün ve İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri’ne doğru göç etmesine neden oldu.

Dera’daki AA muhabiri, sivillerin çoğunun Ürdün sınırına kaçtığını ancak Amman yönetiminin geçiş izni vermemesi nedeniyle sınıra yakın tarlalarda yaşamaya çalıştığını bildirdi.

Golan Tepeleri sınırında ise sığınmacılar, “Koruma ve güvenli bölge istiyoruz” , “Sınır kapılarını sığınmacılara kapatmak insanlık suçudur” yazan pankartlar açtı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks