‘Üreticiler ‘Patates elimizde kaldı’ diye dert yanıyor.

Bazı insanlar fırsatçılık yapıyor.

Hükûmetten ‘patates fiyatlarına’ ilişkin açıklama: Bazı insanlar fırsatçılık yapıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba ‘Üreticiler ‘Patates elimizde kaldı’ diye dert yanıyordu. Biz ihracat desteği verdik. Ama ne olduysa seçimden 15 gün önce patates fiyatları yükseldi. Bazı insanlar fırsatçılık yapıyor.’ dedi. Bu sorunun bir hafta içerisinde çözüleceğini belirten Bakan Fakıbaba, ‘Soğan ve patateste fiyatlar daha da düşecek.’ dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, katıldığı bir canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Fakıbaba’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Tombik

Tarım ve orman bakanlıklarının birleştirilmesi

Bana göre çok doğru bir karar. Tarım Bakanlığı ile Orman Bakanlığı bir birine entegre bir yapı. Bu bakımdan çok mükemmel oldu.

Kırsalda kalkınma olmadan şehirde kalkınma olmaz. Biz kırsaldaki kalkınmaya önem vermeliyiz. Biz şehirde verdiğimiz imkanları kırsala da vermek zorundayız.

Sayın Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip Erdoğan) Suriyelilerin geri dönüşüyle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor. Uzun vadede bu çalışmalar neticesinde geri dönüşler olacaktır. Bu geri dönüş olmadığı takdirde. Bizim vatandaşlarımızın işsizlik sorunu var ve bu misafirlerimiz işsizliği daha da artırıyor. Bu bizim en önemli görevimiz.

Tarım işçisi kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. onların hayatları bizim için çok önemli. Onların güvenliği bizim için çok önemli. Taşıma sorununun gündem olmaktan çıkması gerekir. Kamyon kasalarında işçi taşımak Türkiye’ye yakışmıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks