Uzaktan Erişim, Veri Toplama ve İzleme işlevlerini “aynı anda” yapabilirken, sahip olduğu ISA99 ve IEC62443 Sertifikaları ile makina üreticileri.

Uzaktan Erişim ihtiyaçları için tek bir ürün

Uzaktan Erişim ihtiyaçları için tek bir ürün.

SECOMEA; Uzaktan Erişim, Veri Toplama ve İzleme işlevlerini “aynı anda” yapabilirken, sahip olduğu ISA99 ve IEC62443 Sertifikaları ile makina üreticileri, fabrikalar ve saha ekipleri için yüksek güvenlik sağlıyor.

Endüstriyel dünyada farklı coğrafyadaki bir makinaya ya da fabrikaya “Uzaktan Erişim”in aslında birçok değişik yöntemi veya çözümü olsa da “Uzaktan Erişim” dendiğinde ilk konuşulması gereken, “Güvenlik” oluyor. Çünkü endüstriyel güvenlik ikinci plana atıldığında veya göz ardı edildiğinde, hem makinaları hem de makinaların bağlı olduğu fabrika ağlarını çok büyük riskler bekliyor.

Tombik

Secomea işte tam da bu noktada yaşanabilecek riskleri, sahip olduğu ISA99 (Industrial Automation and Control Systems Security) ve IEC 62443 (Network and system security for industrial-process measurement and control) sertifikaları sayesinde bertaraf ediyor.

EŞSİZ GÜVENLİK SİSTEMİ

Secomea’nın Türkiye Distribütörü Hidro-Tek’in Genel Müdürü Barış Çalışkan, çözümün sahip olduğu eşsiz güvenlik teknolojilerini anlatarak; “Secomea’nın tüm sistemi ‘AES data encryption’ teknolojisi ile uçtan uca şifreli bir sistem üzerinde çalışıyor. Sisteme giriş için ‘x.509 Cert.’ Sertifikası ve kullanıcı tarafından belirlenen şifre ile de benzersiz bir güvenlik sağlanıyor. Bu, makina ve sistem üreticileri için aslında bir sigorta. Çünkü makina üretilip sevk edildikten sonra cihaza interneti vermek veya vermemek tamamen son kullanıcı fabrikaların ve tesislerin inisiyatifinde. Siz hangi cihazı kullanırsanız kullanın, kararı verecek olan onlar. Bu durum tercih edilen cihazın kullanılamamasına sebep olabilir. Bu da üreticilere ekstra bir maliyet yaratmış olacaktır. Sertifika verebiliyor olmak bu riskleri minimize edecektir” dedi.

EŞ ZAMANLI YAPABİLDİKLERİYLE ÖNE ÇIKIYOR

Secomea’nın diğer uzaktan erişim çözümleri ile karşılaştırıldığında en büyük farkının ‘sunduğu altyapı’ olduğunun altını çizen Çalışkan, “Bu altyapı ile müşterilerimize tamamen Yönetilebilir Server hizmeti veriyoruz. Bu server ile kullanıcıları veya cihazları istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz” dedi.

Secomea’nın eş zamanlı yapabildikleriyle öne çıktığını, tek bir ürün ile Uzaktan Erişim ile Makina Kontrolü – Bulut Sistemlerine Veri Toplama – Local Scada Sistemlerine Veri Toplama – Mobil Cihazlarda İzleme veya Kontrol gibi birçok ihtiyacın karşılanabildiğini söyledi. Çalışkan, “Ürünün diğer en büyük artısı, her cihazın üzerinde standart olarak bulunan Seri, USB ve Ethernet portları. Dolayısıyla eski sistemleri de bu yapının içine entegre etmek son derece kolay bir hal alıyor. Hatta eski ve yeni cihazlara aynı anda online olabiliyorsunuz. Bir diğer özellik ise üzerinde bulunan haberleşme portları. Dahili olarak Kablolu internet (Static/DHCP) ile üzerinde bulunan USB Portlardan WiFi veya 3G bağlantı kurabiliyorsunuz. Bu da sahada size yüksek esneklik sunuyor” şeklinde sözlerini sürdürdü.

“USB DONGLE KULLANMANIZA GEREK YOK”

Sisteme giriş yöntemi ile de ürünün öne çıktığını söyleyen Çalışkan, “Secomea sistemine girmek için harici bir USB dongle kullanmanıza gerek yok. Bu sayede dongle kaybetmek veya unutmak gibi dertleriniz olmuyor. Kullanıcı adı ve şifre kullanılmadığı içinde başkası görecek veya ezberleyecek diye bir derdiniz de olmuyor” dedi.

Benzer Haber
1 116

SİSTEME 5 DAKİKADA ENTEGRE OLUYOR

“Her yerden bulabiliyor olmak, başka kritik avantajımız” diyen Barış Çalışkan, “Secomea’nın dünyanın birçok noktasında satış noktası var. Örneğin yaptığınız makina üzerinde Uzaktan Erişim cihazınız yok ama ihtiyacınız var. Herhangi bir noktadan aldığınız Secomea cihazı 5 dakika içerisinde kendi sisteminize entegre edebilirsiniz. Bu da bakım faaliyetlerinizin kesintisiz devam etmesini sağlar.

Secomea SiteManager Embedded çözümümüz ile herhangi bir hardware almadan, Secomea uzaktan erişim yazılımını PC, IPC veya HMI’larınıza yükleyerek de uzaktan erişim sağlayabilirsiniz. Bu yazılımı Windows, Linux, RasberryPi, BeagleBone gibi farklı platformlara yükleyebilirsiniz” dedi.

ÜÇ AYRI SEGMENT

Secomea uzaktan erişimi; makina üreticileri, entegratörler ve fabrikalar olmak üzere üç ayrı segmentte ele alıyor. Her bir segment için ortak veya ayrı ayrı çözüm önerileri sunuyor.

Barış Çalışkan, bu segmentlerin başında yer alan, makina üreticilerine yönelik çözümleri için şunları söylüyor: “Standart uzaktan erişim hizmetlerinin dışında sunulan en büyük kolaylıklardan bir tanesi, sistemi son kullanıcılar ile de paylaşabiliyor olmak, yani kullandığı Secomea’yı müşterisi ile paylaşabilmek. Müşteriniz sizin sisteminizi kullanarak makinaya uzaktan erişim yapabilir. Örneğin makinaya takmış olduğunuz bir kamerayı müşteriniz de cep telefonundan, sistemdeki diğer cihazları görmeden izleyebilir.

Fabrikalarda ise SCADA’lara veri toplama çözümümüz ile sahadaki IP’leri değiştirmeden istediğimiz cihazlar arasında VPN ağları kurarak veri toplaması yapabiliyoruz.

Ayrıca Secomea Server’ları fabrikalara kurarak, fabrikalar için tam bir özel altyapı oluşturuyoruz. Varsa diğer fabrikaları sisteme entegre ederek, tüm cihazları tek noktada toplayarak bakım faaliyetlerini bir noktadan gerçekleştiriyoruz. Ayrıca dışarıdan sisteme girecek kullanıcıları yönetebiliyor, yönetilebilir switch özelliğine sahip ürünlerimizle farklı networkleri entegre edebiliyoruz”.

DATA OPTİMİZASYONU İLE “BULUT” MALİYETLERİNİ AZALTIYOR

Makina, Otomasyon, Bina Otomasyonu, Enerji İzleme Sistemleri, HVAC sektörlerine öncelik verdiklerini ancak son gelen güncellleme ile veri toplayabiliyor olmanın çok daha geniş bir pazara açılma şansı oluşturduğunu aktaran Çalışkan, “Secomea’nın dahili DCM dediğimiz ‘Veri Toplama Çözümü’, 2019’un başında geldi. Müşterilerimize aslında ücretsiz olarak sunduğumuz bir hizmet. Bunu yapabilmek için kullanıcıların mevcut cihazlarını güncellemeleri yeterli. Bu özellik ile kullanılan cihazların üzerinde OPC-UA veya Modbus TCP protokollerinden herhangi biri var ise, Secomea içerisine dahili olarak yazılabilen kod ile bu dataları cihazlarda alarak MQTT, REST veya HTTP ile sahip oldukları bulut platformlara gönderebiliyorlar. Bu platformlar MS-Azure, Amazon AWS, Schneider Electric Machine Advisor veya Secomea olabilir. Tercihi tamamen müşteriye bırakıyoruz. Secomea veri toplama ile ilgili elbette ‘cloud’ geliştirecek ancak müşterisine herhangi bir zorlama yapmıyor. Müşteri kiminle çalışmak istiyorsa onunla çalışıyor. Ayrıca Secomea üzerine yazılan JSon kod ile, çekmek istenilen dataları optimize etmek, koşulları belirlemek mümkün oluyor, böylelikle bulut platformlara data miktarı üzerinden ödenecek bedel de düşüyor. Ayrıca yeni çıkan ürünü ile aynı anda Secomea üzerinde bulunan SDKart’a veri depolama yapılabiliyor, böylelikle internet bağlantısı kopsa dahi veri kaybı yaşanmıyor. Aynı anda birden fazla cloud’a data gönderebiliyorsunuz. Aslında daha esprili noktası, Uzaktan Erişim ve veri toplamayı eş zamanlı olarak yapabiliyorsunuz, herhangi bir cihaz değişikliği yapmanıza gerek kalmıyor” dedi.

Kaynak : Markaküpü
Web: www.hidro-tek.com.tr
Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks