Uzaydan gelen garip ses dalgaları. Uzayın sessizliği ile ses dalgaları.

Antartika da bir uzay istasyonu tarafından tespit edildi.

Antartika bir uzay üssünden yakalanan uzaydan gelen ürpertici sesler.

Bilim adamları genellikle buzulların erimiş yerlerinden buz raflarında dalgalanan, sismik dalgalara kadar tuhaf sesleri tespit ederler. Ancak, İngiliz Antarktika Anketi tarafından işletilen bir uzay meteoroloji istasyonu, bugüne kadar donmuş kıtada toplanan çeşitli akustik tuhaflıkları tespit etti.

Uzay havasında göz kamaştırıcı auroralardan tehlikeli jeomanyetik fırtınalar,  güneş’ten gelen yüklü parçacıkları bombardıman edip, Dünya’nın manyetik alanıyla etkileşime girerek meydana gelir. BAS’ın Halley Araştırma İstasyonu da dahil olmak üzere çok sayıda araca sahip bilim adamları bu fenomenleri araştırmak için, şimşek ve jeomanyetik fırtınaların ürettiği elektromanyetik dalgaları, Antarktika’nın Brunt Ice Shelf’indeki levrekten tespit ederek çok düşük frekanslı radyo alıcıları kullanırlar. Bu dalgalardan gelen veriler ve uydular tarafından toplanır.  Earthlings’in uyduları ve hatta elektrik şebekelerini bozabilecek büyük uzay hava olayları için hazırlanmalarına yardımcı olacak tahmin modellerini beslerler. Ancak Halley’de toplanan radyo dalgaları da insan işitme frekans aralığına giriyor ve bu elektromanyetik sinyalleri gerçek gürültüye dönüştürmek için ses yazılımı kullanılıyor.

Benzer Haber
1 2
Tombik

Ve bu sesin nefis ürkütücü bir şey olduğu ortaya çıktı:

Uzaydan Gelene İlginç Ses

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks