Uzmanların bu uyarısı sizi çok şaşırtacak…Amerikalı uzman psikologlar.

Sağ yumruğunuzu 90 saniye boyunca sıkarsanız...

Bu bilgiler çok işinize yarayabilir… Sağ yumruğunuzu 90 saniye boyunca sıkarsanız…

Uzmanların bu uyarısı sizi çok şaşırtacak…Amerikalı uzman psikologlar, sağ yumruğun 90 saniye süreyle sıkılmasının beyni nasıl harekete geçirdiğiyle ilgili çok ilginç bilgiler paylaştı.

BBC’nin haberine göre; araştırmacılar, yumruk sıkmanın beyinde hafıza ile ilgili bazı özel bölgeleri harekete geçirdiğine inanıyor.

Benzer Haber
1 3
Tombik

50 yetişkin ile yapılan deneyde, kişilerin bu yolla uzun bir kelime listesini hatırlamaya çalışırken daha iyi performans sergilediği görüldü.

New Jersey’deki Montclair Üniversitesi’nden Ruth Propper’a göre bu araştırma, bazı basit vücut hareketlerinin beynin işleyişini geçici olarak değiştirip hafızayı geliştirebileceğini gösterdi. Dr Propper BBC’ye yaptığı açıklamada, “Bir şey öğrenmeden hemen önce sağ yumruğun, hatırlamaya çalışırken de sol yumruğun sıkılması hafızayı geliştiriyor.” dedi.

Daha önceki araştırmalarda, sağ yumruğun sıkılması ile beynin sol yarısının, sol elin sıkılması ile de sağ yarısının harekete geçtiği gözlenmişti. Bu eylemin duygularla bağlantısı kurulmuş, örneğin sağ yumruğun mutluluk ve öfke ile, sol yumruğun ise üzüntü ve endişe ile bağlantısına dikkat çekilmişti.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks