Vatandaş ESK’nın A101 ve BİM’de başlattığı ucuz ete hücum edince kısa sürede raflar boşaldı.

Ucuz ete talep yağınca…

Vatandaş ESK’nın A101 ve BİM’de başlattığı ucuz ete hücum edince kısa sürede raflar boşaldı. Bu marketlere yakın kasaplar müşteri çekmek için fiyatlarını 3-4 lira indirdi.

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) geçen hafta cuma günü Türkiye’nin 81 ilinde mağazası olan A101 ve BİM’de başlattığı ucuz et satışı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Talep kısa sürede beklenenin iki katına ulaşınca raflar boş kaldı. Vatandaş, marketlerde boşalan rafların et ve tavuk ürünleriyle doldurulmasına tepki gösterdi.

Tombik

Tepkiler üzerine bakanlıktan arzın artırılacağı açıklaması geldi. Açıklamada, “Ucuz ette satışlar iyi gidiyor. Yoğun talep var. Gerekirse 6 bin ton olan arzı 10 bin tona çıkarabiliriz” denildi.

KASAPLAR DA SATIŞ İSTİYOR

ESK şu anda iki market zincirine marketlere bir kilo kıymayı 29, 1 kilo kuşbaşını ise 31 TL’ye veriyor. A101 ve BİM ise aldığı eti yarım kiloluk paketler arasında reyona koyuyor. Dolayısıyla ucuz et daha ulaşılabilir hale geliyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks