Vize serbestisi için gereken 72 kriterden eksik kalan altısıyla ilgili birimlere çalışma talimatı verildi.

'Vizesiz Avrupa' talimatı!

Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor… ‘Vizesiz Avrupa’ talimatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vize serbestisi için gereken 72 kriterden eksik kalan altısıyla ilgili birimlere çalışma talimatı verdi.

Milliyet gazetesinden Kıvanç El’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vize serbestisi için gereken 72 kriterden eksik kalan altısıyla ilgili birimlere çalışma talimatı verdi. Altı kriter içerisinde beş kriter, “hemen çözülebilecek” diye değerlendirilirken en tartışmalısı olan Terörle Mücadele Kanunu için çeşitli alternatifler belirlenerek AB’li yetkililerle bir kez daha bir araya gelineceği kaydedildi.

Tombik

Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Reform Eylem Grubu’nda verdiği AB mesajlarının ardından vize serbestisi adımı için çalışma başlatıldı. 72 kriter arasında AB’nin daha önce kabul ettiği 66 kriterle ilgili sorun bulunmuyor. Geriye kalan altı kriterden beşi için de bir problem tespit edilmedi. Birinci olarak, kişisel verilerin korunması için ikincil düzenlemelerin yapılması konusunda bakanlıkların da çalışmaları bulunuyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks