Vücudumuzun pek çok yerinde olan vücut akarları tehlikeli mi?

Her uyuduğunuzda ortaya çıkıyorlar!

Her uyuduğunuzda ortaya çıkıyorlar!

Vücudumuzun pek çok yerinde olan vücut akarları tehlikeli mi?

Kirpik ve kaşlarda da görülen yüz akarları hasta eder mi? İşte detaylar.

Tombik

Minicik, sekiz bacaklı bir yaratığın pusuda beklediğini ve siz uyumaya başladığınızda ziyafet çekmeye başladığını söyleseydik ne yapardınız?Çoğumuz emekleme, yemek yeme, uyku sırasında vücudumuzda ortaya çıkan milyonlarca akara karşı kayıtsız kalıyoruz. Ama bu onların olmadığı anlamına gelmiyor.’YAĞLI CİLTLERİ TERCİH EDİYOR’Daily Mail’in haberine göre; Demodeks folikulorum adı verilen akarlar, kulakta, kaşta ve kirpikte yaşıyor.

Örümcek ailesinden olduğu düşünülen bu şeffaf parazit bir milimetrenin üçde biri boyunda…Uzmanlar yüz akarlarının diğer insanlarla doğrudan yüz temas ile bulaştığını söylüyor. Ayrıca çoğu insan için zararsız olan akarlar, bazı insanlarda ise ciddi cilt problemlerine yol açabiliyor.Mikroskop altına konulan bir kirpik ya da kaşın her şeyi ortaya çıkaracağını söyleyen uzmanlar, akarların çoğunlukla yağlı ölü deri hücrelerinden beslendiğini belirtiyor. Demodeks hastalık olarak bilinen yüz akarının çeşitli türleri var ve kulak, kaş, kirpik, göğüs ucu ve genital bölgede de görülebiliyorlar. Kaynak: Her uyuduğunuzda ortaya çıkıyorlar!

Detaylar Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks