Windows işletim sisteminde ortaya çıkan bir açık bilgisayarların uzaktan izinsiz olarak kontrol edilmesi.

Windows'da büyük açık!

Windows’da büyük açık!

Windows işletim sisteminde ortaya çıkan bir açık bilgisayarların uzaktan izinsiz olarak kontrol edilmesini sağlıyor.

İşletim sistemleri siber saldırganların ana hedeflerinden biri haline geldi. Bu yüzden sürekli güncelleme alan işletim sistemleri bu saldırılara karşı koruma sağlamaya çalışıyor. dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows’ta ortaya çıkan bir açık ise bilgisayarların uzaktan erişilebilir bir hale gelmesini sağlıyor.

Tombik

Microsoft’un Security Response Center birimi tarafından yapılan duyuruya göre iki farklı RCE yani Remote Code Execution açığı, bilgisayarın uzaktan çalıştırılabilmesini sağlıyor. Üstelik kullanıcı bir bağlantıya tıklamasa bile bu işlem yapılabiliyor.

Konuyla ilgili hemen bir güncelleme yayınlayan Microsoft, açığın özellikle Windows 10 işletim sistemini etkilediğini açıkladı. Ortaya çıkan açık Windows 10 dışında Windows 7 SP1, Windows Server R2 SP1, Windows Server 2012, Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 işletim sistemlerin de etkiliyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks