Yabancılar TL varlıklardan hızla çıkmaya başladı.

Hamle sırası Çetinkaya’da.

Yabancılar TL varlıklardan hızla çıkmaya başladı. Ekonomistler kurdaki ateşin söndürülebilmesi için Merkez Bankası’nın güçlü bir hamle yapmasının şart olduğunu belirtiyor.

Yılbaşından bu yana Türk Lirası’nın ‘kara gün’ yaşamadığı bir ay bile olmadı. Ancak geçen hafta yılın en kötü günlerini yaşadı. Geçen hafta, dolar rekor üstüne rekor kırarken, Borsa İstanbul’da sert yabancı satışları görüldü. 2 Mayıs’ta uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard &Poors Türkiye’nin kredi notunu kırdı ve ardından beklentilerin üzerinde gelen yurtiçi enflasyon verisi yeni rekorlara davetiye çıkardı.

Tombik

Perşembe günü açıklanan nisan ayı enflasyon verisinin yıllık 10.85 ile beklentilerin üzerinde gelmesiyle, dolar, yükselişini hızlandırarak 4.2902 TL’yi gördü. Bu arada, Türkiye 10 yıllık Hazine tahvil faizleri de geride kalmayıp, haftanın son işlem gününde günlük bazda 31 baz puan artışla yüzde 13.76 seviyesine tırmanarak rekor kırdı. Bu seviye 10 yılın zirvesi olarak kayda geçti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks