Yalan söyleyenlerin ön büyük kişilik özellikleri. Kimler yalan söyler…

Yalan Söyleyen İnsanların En Belirgin 14 Özelliği

Yalan Söyleyen İnsanların En Belirgin 14 Özelliği

Hayatınızda şu ana kadar kaç defa yalan söylediniz? Şüphesiz ki hayatında bir defa herkes büyük ya da küçük bir yalan söylemiştir. Beyaz yalanları bir kenara bırakalım yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmek esasen kötü bir alışkanlık. Çünkü bunun sonucunda güven ortadan kalkıyor uzun süreli sağlıklı bir ilişki olmuyor. Yalan söyleyen insanları hareketlerinden anlayabilmeniz ve yakalayabilmeniz adına sizler için bir liste hazırladık.

Kontrolcüler

Tombik

Yalan söylemelerinin sebeplerinden biri başka insanların hissiyatlarını kontrol etmek istemeleridir. Yalan söyleyen insanlar kolaylıkla dinleyicileri manipüle edebilirler. Özellikle izleyicileri / dinleyicilerini tanıyorlarsa daha kolay manipüle edebilirler.

Hislerini Saklarlar

Yalancı insanlar sadece doğruyu gizlemekle kalmazlar, ayrıca hislerini de saklarlar.

İyi Dinleyicilerdir

İnsanlar ne düşünürlerse düşünsünler iyi yalan söyleyen insanlar dinlemeyi de iyi bilirler. Dinleyicilerden aldıkları bilgileri gelecekte kullanabilirler.

Karizmatikler

Yalancılar gözünüzün içine bakarak gülümserler ve dinlerken de sizinle göz teması kurarlar. Samimiyetlerini anlamanın en basit yolu gülümserken sadece ağızlarının kıvrılması değil, gözlerinin içinin de gülümsediğinden emin olmaktır.

Hızlı Düşünürler

“Umm, ımm” gibi duraklamalar yapmazlar iyi yalan söyleyen insanlar bunun yerine hızlı bir şekilde düşünürler.

İyi Bir Hafızaya Sahipler

İyi yalan söyleyen insanlar en ufak detayı bile hatırlama gereği duyarlar bunun sebebi ise bir önceki yalanla çelişmesini istememeleridir. Bu yüzden de en ufak ayrıntıyı bile akıllarında tutarlar , bu da hafızalarının üst düzeyde gelişmesini sağlar.

Yalancıların Beden Dilleri Hareketlidir

Karşınızdakinin yalan söylediğini nasıl anlarsınız sorusuna cevap beden dilidir. Şayet karşınızdaki kişi oturduğu yerde kıpırdanıyorsa bu apaçık gerginliğin bir göstergesidir. Diğer bir beden dili hareketleri ise saçları ile oynamaları ya da ayaklarını sürekli olarak sallıyor oluşlarıdır. Bu gibi hareketler görüyorsanız şayet o sandığınız gibi heyecandan değil gergin olduğundandır. Bunun sebebi ise yalan söyledikler için kendilerini savunmasız hissediyor oluşları ve bu gerçekten kaçmak istemeleridir.

Öfkelidirler

Karşınızdaki kişi ortada hiçbir sebep yok iken size karşı agresif tavırlar takınıyor ise yalan söylediğinden rahatlıkla şüphe edebilirsiniz.Bunun sebebi ise yalan söylüyor olmanın verdiği bir suçluluk duygusu hissetmeleri ve bunun verdiği hissiyatla agresif tavır sergilemeleridir. Agresif tavrın gösterilmediği hallerdeyse sizinle göz temasını kurarlar ve itici bir şekilde dürüst görünmeye çalışırlar.

Öz Güvenleri Tavandır

İş hayatında ya da okul hayatında olduğu gibi ya da satış yaparken öz güven şüphesiz ki çok etkilidir. Öz güveni tam olan satış temsilcisi iyi de satış yapar aynı şey yalancılar için de geçerlidir.

Uzmanlardır

Daha evvelinde de yalan söylediklerinden korku endişe hissetseler dahil bunu örtbas edebilirler kolaylıkla. Halbuki yalan söylemede iyi olmayan bir insan bu tip hislerini tavırlarına yansıttığından kişi kendisini ele verir.

Sözlü İfade Etmede İyidirler

Yalan söyleyen insanlar genellikle insanlar üzerinde iyi bir intiba bırakırlar böylelikle de dikkatleri tarafa çekebilirler kolaylıkla. Yani diğer bir deyiş ile başka insanların fikirlerini tecavüz etmiş olurlar.

Hazır Cevaplar

Sorulan soru ne olursa olsun mutlaka verecekleri hazır bir cevapları vardır ve böylece karşılarındaki insanı da tereddüde düşürmezler. Çünkü toplumun büyük bir kısmı hızlı cevap verildiğinde doğruluğuna inanırlar. O yüzden de sorulan her soruyu hiç duraksamadan hızlı cevap verirler.

Kolayca Dikkat Dağıtırlar

Yalancı insanlar karşılarındaki insanın dikkatini kolayca dağıtabilirler. Bunun amacı ise kişilerin fikirlerini saptırınca daha kolay yalan söylüyor oluşlarıdır.

Laf Cambazları

Etkili konuşmada iyi olan yalancılar kelimelerle oynayabilirler ve verdikleri cevaplar kimi zaman soru ile alakasız da olabilir.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks