Yapay zeka sistemini ayrımcılık ve ırkçılıktan korumak için TCAV (testing with concept activation vectors).

Google yapay zekanın ayrımcılığına savaş açıyor.

Google yapay zekanın ayrımcılığına savaş açıyor.

Teknoloji devi Google, yapay zeka sistemini ayrımcılık ve ırkçılıktan korumak için TCAV (testing with concept activation vectors) adını verdiği yeni bir sistemi deniyor.

Çağın en büyük teknolojik icatlarından biri olan yapay zeka, getirdiği yeniliklerle beraber yarattığı sorunlarla da gündemde.

Tombik

Temelini derin öğrenme (deep learning) adı verilen bir sistemden alan yapay zeka ürünler, internette bulunan mevcut verilerden öğrenerek kendi davranışlarını geliştiriyor.

Benzer Haber
1 2

Mevcut verilerde bulunan önyargı ve ayrımcılık gibi istenmeyen özellikleri de öğrenen yapay zeka ürünler, geçmişte pek çok skandala da imza atmıştı.

2016 yılında Microsoft tarafından geliştirilen ve Twitter’da kullanıcılarla etkileşim halinde olması hedeflenen yapay zeka hesap “Tay” çok kısa bir süre içinde gerçek kullanıcıların tweetlerinden beslenerek ırkçı ve islamofobik tweetler atmaya başlamış ve bu sebeple Microsoft, Tay’ın tweetlerine müdahale etmek zorunda kalmıştı.

Ayrımcılığın önüne geçme hedefi

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks