Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, iş yerinde cinsel tacizde bulunan işçinin eylemini…

Yargıtaydan "iş yerinde cinsel taciz" kararı.

Yargıtaydan “iş yerinde cinsel taciz” kararı.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, iş yerinde cinsel tacizde bulunan işçinin eylemini, işveren için haklı fesih nedeni saydı. Karardan: “Cinsel taciz, muhatabının kişilik haklarına ve çalışma özgürlüğüne saldırıdır. Taciz eyleminin hafife alınması, fesih ile kıyaslanması, feshin ağır bir yaptırım olduğunu söylemek yasal olarak mümkün değildir”
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, iş yerinde cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle iş akdi feshedilen işçinin davasında, “iş akdinin feshedilmesinin çok ağır bir yaptırım olduğu” sonucuna varan yerel mahkeme kararını bozdu.

İstanbul’da polietilen köpük sanayi şirketinde çalışan bir işçi, aynı iş yerindeki bir kadın çalışanı gece yarısı telefondan mesaj yoluyla taciz etmeye başladı. Kadının rahatsız olması üzerine, önce pişman olduğuna ilişkin mesajlar atan işçi, ardından “mesajları yetkililere söylerse ikisinin de zarar göreceği”ne dair mesaj gönderdi.
Kadının durumu iş yeri yetkililerine bildirmesi üzerine tutanak tutularak, işçinin savunması alındı. Şirket daha sonra “bir kadına gece vakti gönderilen bu mesajların taciz ve tehdit içerdiği” gerekçesiyle işçinin iş akdini feshetti.

Tombik

Detaylar, Haber Kaynağı

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks