Yasaklamalarla sonuç alınamayacağına dikkat çeken Güngör Uras.

Panik havası doları daha da tırmandırır.

Güngör Uras: Panik havası doları daha da tırmandırır.

Yasaklamalarla sonuç alınamayacağına dikkat çeken Güngör Uras, “Kambiyo sınırlamaları gibi yasaklar getirilirse durum daha da vahim hale getirilebilir” dedi.

Usta iktisatçı Güngör Uras , 5 lirayı test eden ve Tahtakale ‘de işlemlerin geçici olarak durdurulmasına neden olan dolardaki tırmanış için “Psikolojik” dedi. Tahtakale ‘de işlemleirn daha önce durdurulduğu bir örneği hatırlamadığını söyleyen Uras, cumhuriyet.com.tr’ye önemli açıklamalar yaptı.

Tombik

Uras’ın açıklamaları şöyle:

“Ziya Müezzinoğlu zamanında Tahtakale ‘ye bir baskın olmuştu ama işlem durdurulmuşmuydu hatırlamıyorum. Tahtakale ‘de kasalarda Dolar dolu diye baskın yaptırdı ama kasalarda Dolar çıkmadı. Öyle bir şey yoktu.”
Alman Commerzbank’ın yayınladığı raporda doların 6 lirayı görebileceği yönündeki tespitini değerlendrien Güngör Uras şöyle konuştu:

“Dolarda psikolojik bir tırmanış başladı. Ekonomik değil, psikolojik bir tırmanış. Bunun için neyin ne olduğunu bilemiyoruz. Dolar , Deutsche Bank’ın tahmininden çok Türk halkının davranışına bağlı olarak yükselir veya düşer. Dolar dünyadan ve Türkiye ekonomisinden koptu. Psikolojik bir davranış var.”

“‘ Dolar ALMA’ DEMEKLE OLMUYOR”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks