Yaz döneminde tatil yapacak yerli turist.

Tatil planı yapanlara uyarı.

Tatil planı yapanlara uyarı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, yaz döneminde tatil yapacak yerli turiste, konaklama tesislerinde yer bulmada sıkıntı yaşamamaları için tatillerini erkenden planlamaları tavsiyesinde bulundu.

Ayık, Antalya’ya gelen yabancı turist sayısının mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 50, ocak-mayıs döneminde ise yaklaşık yüzde 45 artış gösterdiğini, sektör olarak rakamlardan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Tombik

Resmi verilere göre, kente gelen yabancı turist sayısında mayıs ayında 2014 rakamlarının üstüne çıkıldığını kaydeden Ayık, “Turist sayısında 5 aylık rakamlar hem Türkiye hem de Antalya açısından sevindirici. Hemen hemen tüm kaynak pazarlarda ciddi bir geri dönüş var, ciddi bir artış var. Buna Avrupa dahil. Rusya Federasyonu’ndaki rakamlar da oldukça iyi.” diye konuştu.

Türkiye’ye 100’ün üzerinde farklı ülkeden misafir geldiğine dikkati çeken Ayık, tüm kaynak pazarlarında ciddi bir artış olduğunu bildirdi.

Ayık, yurt dışından Türkiye’ye dönük ciddi bir hareket olduğunu vurgulayarak, bu trendin gelecek aylarda da devam etmesini beklediklerini dile getirdi.

Yıllık yabancı turist sayısında en iyi yılın 2014 olduğunu anımsatan Ayık, “Bu yıl inşallah 2014 rakamlarını bulacağız fakat muhtemelen 2014’teki gelir seviyesine ulaşmakta zorlanabiliriz ama bu yılı arz ve talep dengesinin bir yerde oturduğu bir yıl gibi görmek lazım. Hem sayı hem de gelir anlamında arzu ettiğimiz seviyelere ulaşacağız diye düşünüyoruz.” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks