Yeme içme sektöründe 10 milyar TL büyüklüğe ulaşan evlere siparişte en fazla tercih edilen ürünler dürüm ve pizza oldu.

Dürüm-pizza kapışması.

Yeme içme sektöründe 10 milyar TL büyüklüğe ulaşan evlere siparişte en fazla tercih edilen ürünler dürüm ve pizza oldu.

Yeme içme sektörünün büyüklüğü 50 milyar TL’ye koşarken, hızlı servisle birlikte restoranlar eve taşındı. 2016 yılında evlere servis pazarı yaklaşık 10 milyar TL’ye ulaşırken, eve verilen siparişlerde ise dürüm-pizza çekişmesi yaşanıyor. Yapılan araştırmaya göre, evlere siparişte tüketicilerin en çok tercih ettikleri ürün dürüm olurken, pizza ikinci sırada yer aldı. Tüketicilerin en çok tercih ettiği ürünlerde geleneksel lezzetler arasında döner üçüncü sırada yer alırken, onu lahmacun izledi. Eve en fazla servis edilen 10 ürün arasında çiğ köfte de ilk beşte yerini aldı.

Tombik

1.3 MİLYARLIK YATIRIM

Hızlı tüketim pazarının önde gelen oyuncuları arasında yeralan ABD merkezli Domino’s Pizza’nın Eurasia Group CEO’su Aslan Saranga da, sektörde geleneksel Türk lezzetlerinin yoğun tercih edilmesinin doğal olduğunu belirtirken, pizza tüketiminin de oldukça yüksek rekabetçi düzeyde olduğunu vurguladı. Pazardaki gelişmeleri ve gelecek hedeflerini açıklayan Aslan Saranga, pizza pazarının hızlı bir büyüme sergilediğine dikkat çekerek, 2016’da Türkiye’de 1.3 milyar TL’lik pizza satışı yapıldığını kaydetti.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks