Yeni sistem ile yetkileri büyük ölçüde tırpanlanan TBMM, bugün açılıyor.

Yetkisiz Meclis bugün açılıyor.

Yetkisiz Meclis bugün açılıyor.

Yeni sistem ile yetkileri büyük ölçüde tırpanlanan TBMM, bugün açılıyor. Yeni yasama yılı yetki gaspı tartışmasını beraberinde getirecek.

TBMM, 24 Haziran seçimleriyle birlikte geçilen yeni sistemdeki 2. yasama yılına bugün başlıyor. Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi başta olmak üzere çok sayıda yetkiyle donatılması, pek çok alanda tek karar verici olması nedeniyle yasama ve yürütme arasında sık sık ‘yetki gaspı’ tartışmalarıyla geçmesi beklenen yeni yasama yılına ilişkin dikkat çekici konular şöyle olacak:

Tombik

-Erdoğan ilk kez konuşacak: Anayasa gereği daha önce de TBMM’nin yeni yasama yılı açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün farklı olarak yeni sistemin parlamentosunda ilk kez konuşacak. Erdoğan’ın saat 14.00’te başlayacak konuşmasında iç ve dış politika, ekonomideki gelişmeler, hükümetinin bundan sonrasına yönelik hedeflerine ilişkin açıklamalar yapması bekleniyor. Erdoğan’ın genel kurul salonuna girişi ve çıkışı sırasında hangi partilerin milletvekillerinin ayağa kalkacağı, hangilerinin kalkmayacağı izlenecek.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks