Yeni yıla girerken birçok şehirde göstericiler sokağa çıktı.

İran’daki protestolarda iki kişi daha öldü.

Yeni yıla girerken birçok şehirde göstericiler sokağa çıktı, Reuters haber ajansı protestolarda iki kişinin daha yaşamını yitirdiğini bildiriyor.

İran’ı sarsan protesto dalgası yeni yıla girerken de neredeyse ülkenin her bölgesinde sürdü. Reuters haber ajansı, gösterilerde iki kişinin daha hayatını kaybettiğini son dakika koduyla verdi. Beşinci gününe giren protestolarda can kaybı dörde çıktı.

Tombik

Türkiye sınırına yakın konumdaki Urumiye’de akşam sokağa çıkanlar rejim aleyhtarı sloganlar attı. Sosyal medyaya yansıyan çarpıcı bir görüntüde ise, ruhani lider Ayetullah Hamaney’in posterinin indiriliyor. Görüntüler Tahran yakınlarındaki Pardis’te akşam saatlerinde çekildi.

İsfahan yakınlarında da polisin göstericilere ateş açtığı, çıkan çatışmalarda bazı araçların ateşe verildiği bildiriliyor.

Nurabad ve Takestan gibi şehirlerin sokaklarında da alevler yükseldi. Sosyal medyada paylaşılan video kayıtlarından birinde ise, gözaltına alınan bir protestocu polislere “Polis, git ve hırsızları yakala” diye bağırıyor.
Yarın için grev çağrısı yapılıyor.

detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks