Yoğurdun sağlığa olan faydaları hiç şüphesiz saymakla bitmez.

Kanser uzmanlarından yoğurt uyarısı!

Kanser uzmanlarından yoğurt uyarısı!

Yoğurdun sağlığa olan faydaları hiç şüphesiz saymakla bitmez. Özellikle ev yapımı yoğurtlar uzmanlar tarafından daha da sık öneriliyor. Yoğurt ile ilgili yapılan bir araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. İşte şaşırtıcı sonuçlara sahip o araştırma…

ABD’de iki ayrı tıp merkezinde yürütülen bilimsel araştırmada, bağırsak mikrobiyomunu düzenlemek için probiyotik bakterilerden özellikle “Lactobacilli” cinsini içeren ev yapımı yoğurdun potansiyeli değerlendirildi.

Tombik

Araştırmada, hassas bağırsak sendromu tanısı konulan 189 hasta incelemeye alınarak, katılımcılardan her birinin her gün 500 ml (yaklaşık 2 fincan) ev yapımı yoğurt tüketmesi sağlandı ve semptomları 6 aylık süre boyunca izlendi.
Araştırmada, hassas bağırsak sendromu semptomlarının katılımcıların yüzde 89’unda tamamen rahatladığı, varolan tüm hassas bağırsak sendromu semptomlarının kaybolduğu ve hastalarda günlük bağırsak hareketlerinin düzeldiği tespit edildi.

Dünya Gastroenteroloji Kongresi’nde sonuçları açıklanan araştırmaya ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Kıvanç Bilecen, söz konusu çalışmanın alanında bir ilk olduğunu belirterek, elde edilen öncül sonuçların çok önem taşıdığını söyledi.

Hassas bağırsak sendromunun en yaygın görülen sindirim sistemi hastalıklarından olduğunu aktaran Bilecen, hastalığın karında şişkinlik, ağrı, aşırı gaz, kabızlık ve ishal atakları ile seyrettiğini ve kişinin sosyal hayatını büyük ölçüde etkilediğini ifade etti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks