Yörsan’nın ana hissedarı Dairy Fresh Süt Ürünleri Ve Gıda Yatırımları San. Ve Tic. AŞ’nin iflası istendi.

Yörsan Gıda’nın ana hissedarı için iflas davası açıldı.

Yörsan Gıda’nın ana hissedarı için iflas davası açıldı.

Geçtiğimiz günlerde konkordato başvurunda bulunan Yörsan’nın ana hissedarı Dairy Fresh Süt Ürünleri Ve Gıda Yatırımları San. Ve Tic. AŞ’nin iflası istendi. Sozcu.com.tr’nin yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre bu iflasın Yörsan’ın konkordato sürecini ve faaliyetlerini etkilemeyeceği belirtildi. Yörsan’ın yüzde 96 hissesi Dubaili Abraaj Grubu’nun kontrolündeki Dairy Fresh Süt Ürünleri Ve Gıda Yatırımları San. Ve Tic. AŞ’ye ait.

Süt ve süt ürünleri sektöründe yarım asrı deviren Yörsan Gıda için geçtiğimiz günlerde 1 yıllık kesin mühlet kararı vermişti. Bu sefer Yörsan Gıda’nın dubaili ana hissedarı için iflas davası açıldı. Konuya yakın kaynaklar sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada ticaret hukukunun şirketler için getirdiği yasal yükümlülük olduğu belirtildi. İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan dosyada duruşma günü 22 Mayıs 2019 tarihinde görülecek. Yörsan’ın yüzde 96 hissesi Dubaili Abraaj Grubu’nun kontrolündeki Dairy Fresh Süt Ürünleri Ve Gıda Yatırımları San. Ve Tic. AŞ’ye ait.

Tombik

YASAL YÜKÜMLÜLÜK
Sozcu.com.tr’nin konuya yakın kaynaklardan aldığı bilgilere göre İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesinde açılan davanın ticaret hukukunun şirketler için getirdiği yasal yükümlülük olduğu ve şirketin kendisinin iflasını istediği belirtildi. Ayrıca bu durumun Yörsan’ın konkordato sürecini ve faaliyetlerini etkilemeyeceği belirtildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks