YSK’dan gece yarısı İstanbul seçimleriyle ilgili bir açıklama geldi.

YSK Başkanı’ndan son dakika seçim açıklaması.

YSK’dan gece yarısı İstanbul seçimleriyle ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada Sadi Güven, “Sandık kurulu başkanlarının ve memur üyelerinin usulsüz olarak belirlenmesindeki yoğunluk dikkate alınarak, 13 seçim müdürü başka illere görevlendirilmiştir. Kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkındaki suç duyurusu, HSK’ya gönderilmiştir” dedi.

YSK Başkanı Sadi Güven, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde görev alan ve haklarında soruşturma açılan ilçe seçim kurulu başkanları ile diğer yetkililerin, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerinde görev almalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tombik

Açıklamada, İstanbul’daki seçimin yenilenme kararının alındığını, seçim sürecinde tespit edilen usulsüzlüklere ilişkin sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatan Sadi Güven, “İlçe seçim kurulu başkanı hakimlerle birlikte suça iştirak eden diğer sorumluların da soruşturma ve kovuşturmaları Hakimler ve Savcılar Kurulunca yapılması gerektiğinden, suç duyurusuna ilişkin yazımızın Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) gönderilmek üzere işlemsiz olarak iade edilmesi istenilmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks