Yüksek komisyon oranları.

yemek kartları sorununun...

Yemek kartları sorununun çözümünde sona gelindi.

Yüksek komisyon oranları, ödeme sürelerinin uzunluğu nedeniyle tartışma konusu olan ‘yemek kartları sorununun’ çözümünde sona gelindi. Yeni düzenlemeye göre yemek kartları ile marketlerde alışveriş yapma uygulaması devam edecek; kartlarda iskonto kaldırılacak, komisyon oranlarına sınır gelecek; esnaftan, uygulama, sarf, işletim, teknik destek, bakım bedeli diye para alınmayacak.

Yüksek komisyon oranları, ödeme sürelerinin uzunluğu nedeniyle tartışma konusu olan, ‘yemek kartları sorununun’ çözümünde sona gelindi. Yeni düzenlemeye göre, yemek kartlarının market alışverişleri gibi yemek sektörü dışındaki sektörlerde kullanılmasına yasaklama getirilmeyecek. Yemek kartı kuruluşlarınca işverenlere uygulanan iskonto ortadan kaldırılacak. Sektörün temel sorunu olan yüksek komisyon oranlarına tavan sınır; esnaf ve tacire yapılan geç ödemelere son verilerek ödeme sürelerine üst sınır getirilecek. Yemek kartlarındaki bakiyelerin devri düzenlenecek.

Tombik

Perakende ticareti yeniden düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milliyet’e TBMM’de yaptığı açıklamada, özetle şunları kaydetti:

HUKUKİ ALTYAPI: Yemek kartı ve benzeri uygulamalar ilk defa mevzuatla düzenleniyor. Rekabete dayalı, piyasa dengesi içinde her paydaşın rolünü dikkate alan ve sektörün sağlıklı şekilde işlemesine engel olan temel sorunları ortadan kaldıran mevzuat ortaya çıkıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks